Stap 2 stappenplan echtscheiding: Mediation of procedure

mediation of procedure

 

 
Bel na een knallende ruzie niet meteen een advocaat, maar laat het even bezinken. U staat immers voor een belangrijke keuze: samen naar de mediator of ieder een eigen advocaat. De gemaakte keuze heeft verstrekkende gevolgen voor het scheidingstraject.


Bent u nog on speaking terms? Dan zal het voor u een goede weg zijn om samen met een advocaat-mediator te komen tot een regeling in onderling overleg.

Is dat in uw situatie niet mogelijk? Dan heeft u een eigen advocaat nodig om uw belangen te behartigen in de echtscheidingsprocedure.

U vindt hier > een overzicht van de verschillen tussen mediation en een scheidingsprocedure. Daarmee kunt u de voor- en nadelen voor uw situatie afwegen en tot een keuze komen. Geef ook uw partner daarvoor de tijd, zeker als u zelf het initiatief nam tot de scheiding. U heeft er dan immers al langer over na kunnen denken. U kunt ook – alleen of met uw partner – binnenlopen bij het wekelijks echtscheidingsspreekuur om u vrijblijvend te oriënteren: elke woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur aan de Bergstraat 2-B te Ede.

Advocaat-mediator Hanneke Moons van ons kantoor kan u bijstaan zowel bij mediation als bij een procedure. Tip van haar uit de praktijk: "Mediation is vaker mogelijk dan wordt gedacht. Dan hoor ik: ikzelf zou wel willen, maar mijn partner is zó onredelijk. Dat zeggen ze dan allebei over elkaar. Zitten ze eenmaal bij mij aan tafel, dan blijkt soms dat er vooral sprake is van misverstanden en actie/reactie. Als dat is uitgepraat en er ontstaat weer wat vertrouwen in elkaar, zijn veel mensen best bereid om naar elkaar te luisteren en elkaar tegemoet te komen".

Terug naar het stappenplan echtscheiding >