Woning en scheiding

computer werk in uitvoering

 

Onze website wordt vernieuwd!


Deze pagina is in bewerking

 

 

 

Hieronder de artikelen die al gereed zijn over het onderwerp "Woning en scheiding"

U gaat uit elkaar

Als er een einde komt aan een huwelijk, wordt de verstandhouding vaak moeizaam. Irritaties lopen op en de sfeer wordt gespannen. Het is dan raadzaam om samenwoning te beëindigen, maar dat is vaak nog niet zo eenvoudig.

Zijn er voldoende financiële middelen, dan kan een van beiden een woning huren op de particuliere markt, eventueel bij wijze van tijdelijke oplossing. Meestal is een bepaald jaarinkomen vereist en is er een minimum huurtermijn van een jaar. In dat jaar kan toegewerkt worden naar definitieve oplossingen voor de beide ex-partners.

Is er een krap budget, dan kan een van beiden misschien tijdelijk verblijven bij familie of vrienden of een kamer huren. Als er kinderen zijn, dan is het wel van belang dat met beide ouders omgang kan plaatsvinden. Is de tijdelijke woonruimte te klein om daar met de kinderen te verblijven of is er geen aparte slaapkamer voor de kinderen, dan moet daarvoor een oplossing worden gevonden! U kunt bijvoorbeeld afspreken dat de zorgregeling al ingaat en dat degene die de kinderzorg heeft, in de echtelijke woning verblijft. De ander is dan elders. Eventueel kunt u samen voor een paar maanden een chalet huren, waar u om en om gebruik van maakt.

Is sprake van een dringende woonnoodsituatie dan kan in bepaalde gevallen een urgentieverklaring worden verleend. Voor het aanvragen van een urgentieverklaring in de gemeenten Ede, Wageningen, Rhenen en Veenendaal vindt u informatie op de site van de gemeente Ede. U kunt hier ook het aanvraagformulier downloaden en een toelichting daarop. Ook kunt u inschrijven op lotingwoningen.