Mr. Hanneke Moons

Mr. Hanneke Moons

Specialist familierecht
T 0318 - 444 888
@ Stuur mij een e-mail

Hanneke voert een familierechtpraktijk, waarin zij zich thans volledig richt op mediation echtscheiding.
Zij combineert een sterk financieel, cijfermatig en juridisch inzicht met een grote interesse in het verhaal achter de mensen. Dat komt bij het begeleiden van een echtscheiding goed van pas.
Hanneke is een betrokken, doortastend en ervaren advocaat/mediator.

Achtergrond

Na het behalen van haar bachelor psychologie en het afronden van haar rechtenstudie aan de
Open Universiteit is Hanneke Moons in 1996 in Ede als advocaat begonnen. Zij is daarna als advocaat werkzaam geweest bij Van den Wildenberg & Van Halder Advocaten in Nijmegen en als partner bij Raadhuis Advocaten in Ede. Thans is zij partner bij dejong*moons advocaten.

Mediation (echt)scheiding

Hanneke heeft zowel de specialisatieopleiding Familierecht als de specialisatieopleiding Arbeidsrecht cum laude afgerond. Inmiddels legt zij zich volledig toe op mediation echtscheiding.

Een echtscheiding is een bewogen periode waarin veel geregeld moet worden, maar waarin ook kwesties spelen die diep ingrijpen in uw leven. Hanneke beziet samen met u de juridische, financiële en fiscale aspecten, maakt alimentatieberekeningen, zij licht u voor, heeft aandacht voor de emoties en persoonlijke omstandigheden en begeleidt de besluitvorming. Ze legt de afspraken vast in een echtscheidingsconvenant en de regelingen voor de kinderen in een ouderschapsplan. Als sluitstuk dient zij het echtscheidingsverzoek in bij de Rechtbank en regelt de inschrijving bij de gemeente.

Hanneke is overtuigd van het belang van goed overleg: "Een echtscheiding heeft grote gevolgen en dan is het beter om samen tot goede afspraken te komen. Zeker wanneer er kinderen zijn. Dat is niet altijd makkelijk, want mensen zijn soms boos of gekwetst. Maar het is wel de moeite waard om dat een kans te geven."

Nevenactiviteiten

Ook op andere maatschappelijke terreinen is Hanneke actief. Zij is voorzitter van de Raad van Toezicht van het Pallas Athene College te Ede, hoofdredacteur van de Kennisbank van Split-Online en bestuurslid van de (landelijke) vereniging Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Echtscheidingsspreekuur

Wilt u persoonlijke informatie of vrijblijvend kennis maken? Dan kunt u (gratis) terecht op het echtscheidingsspreekuur >: elke woensdag van 17.00 tot 19.00 uur, zonder afspraak.

Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators       MfN       Specialisatieverenigingen