Mr. drs. Willem de Jong

Mr. drs. Willem de Jong

Specialist arbeidsrecht
T 0318 – 763 424
M 06 - 4363 9929
@ Stuur mij een e-mail

Willem is volledig gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Hij adviseert bedrijven en instellingen over de juridische dimensie van hun personeelsbeleid en treedt daarnaast op voor particulieren. Hij procedeert ook, want soms kan
dat niet anders. Maar met de vaste overtuiging dat goede advisering in het voortraject veel meer oplevert dan spierballentaal in de rechtszaal.

Willem kent de sectoren waarin zijn cliënten opereren en de specifieke problemen die daar spelen. Als sparring partner voor directie en P&O adviseert hij niet alleen op individuele dossiers, maar hrm-breed: bij reorganisatie, fusie en overname, over sociale plannen en cao’s, medezeggenschap, arbeidsongeschiktheid/re-integratie en wijziging van arbeidsvoorwaarden.

In de relatie met de klant is Willem een partner in business. Duidelijk over mogelijkheden en risico's. Niet bang om tegengas te geven in het belang van de klant. Met permanente aandacht voor de vertaling van lessons learned naar manieren voor een organisatie om fouten uit het verleden te voorkomen. Want het kan altijd beter.

Willem is vanaf 1993 advocaat. Studeerde eerder Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht en was voor zijn overstap naar de advocatuur als docent Amerikaanse letterkunde verbonden aan diezelfde Universiteit. Leerde voor de collegezaal het belang van het vertellen van een duidelijk en pakkend verhaal, met een kop en een staart. Dat komt nog steeds van pas.

Voor de start van dejong*moons was Willem vele jaren werkzaam op een groot, internationaal advocatenkantoor in de Randstad. Nam de ervaring en kennis die hij daar had opgebouwd mee. Niet zijn tarief.

Willem is lid van de specialisatieverenigingen Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland en Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten van het ressort Arnhem.

Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland       Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten van het ressort Arnhem